Ontstaan Edwin Stichting

De start van de Edwin Stichting begon in ons eigen gezin. Onze zoon Edwin was nog maar vijf jaar toen de spierziekte Duchenne bij hem werd geconstateerd. Onze wereld stond vanaf dat moment volledig op zijn kop.

Als we op vakantie gingen was er sprake van een ‘ware optocht’. De elektrische rolstoel moest mee, maar ook de douchestoel, de tillift.. Het werd ons pijnlijk duidelijk hoe intensief de voorbereidingen daarvoor waren. Toch moesten we door en vooruit blijven kijken. Want hoe verder als Edwin volwassen zou zijn?

We kregen de mogelijkheid om aan de overkant van ons huis een oude woning te kopen. Dat zouden we zodanig kunnen verbouwen en aanpassen dat Edwin daar, als hij oud genoeg was, zelfstandig kon wonen. We waren hoopvol, maar de ziekte won terrein. Dat Edwin ooit in het huis zou kunnen wonen, zat er niet meer in.

‘Voor later, als jullie zoon er niet meer is’

Auke en ik hebben toen besloten de woning aan te passen tot vakantiewoning voorzien van alle faciliteiten zo dat mensen met een zware lichamelijke beperking zonder rompslomp hier een betaalbare vakantie kunnen vieren. Helaas was het als particulier niet mogelijk daar het geld voor bij elkaar te krijgen. Ons werd dan ook aangeraden om een stichting in het leven te roepen. En zo gebeurde in 1992. Eén van de bestuursleden bedacht de naam ‘Edwin Stichting’, met als onderbouwing: “Voor later, als jullie zoon er niet meer is”.

Voor ons begon op deze manier de verdrietverwerking in positieve zin. Het begin van de Edwin Stichting heeft Edwin nog mee kunnen maken. Hij heeft het Edwinhuis zelfs geopend samen met zijn zusje Inge. Edwin overleed op 17 november 1995.

Geen ‘optocht’ meer nodig

Het was een goede keuze het Edwinhuis als vakantiewoning aan te bieden. We zien zoveel mensen genieten van hun vakantie! Alles is aanwezig om de vakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Naast dat de gehele benedenverdieping gelijkvloers is, er twee hoog/laag bedden zijn, is er ook een tillift en een douchestoel aanwezig. Zo is de ‘optocht’ die wij hebben ervaren voor andere gezinnen niet meer nodig. Het Edwinhuis is een optimaal huis geworden, een ‘vakantiethuis’ waar het aan niets ontbreekt en waar ook familie en vrienden kunnen worden ontvangen.

We vinden het prachtig dat we daarnaast mensen ook het extra stukje vakantiegevoel kunnen geven door het varen op de Friese wateren.

Onze rolstoeltoegankelijke vlet ‘De Vrouwe Johanna’ wordt bestuurd door één van de vele vrijwillige schippers. Op en af de boot komen is door de hydraulische vloer geen enkel probleem. Gegarandeerd een onvergetelijke dag op het water!

Met heel veel inzet van het bestuur, de vrijwilligers, maar ook van de stichtingen en ondernemers die ons een warm hart toedragen, is de Edwin Stichting van de grond gekomen en blijft het bestaan, al meer dan 30 jaar. Dit met maar één doel; om jou te mogen ontvangen voor een geweldige vakantie! Niet alleen in de zomer, maar het gehele jaar door.

Vriendelijke groet,
Carla de Vries – Stoker

Warm hart voor de Edwin Stichting?

Mede dankzij giften en sponsoren hebben we de Edwin Stichting kunnen opzetten, en kunnen wij nog steeds bestaan. Wil je ons ook steunen? Giften zijn van harte welkom!

Bestuur

Carla de Vries – Stoker, Voorzitter
Alie de Vries, Secretaris
Rutger Sonsma, Penningmeester
Geert de Jong, Algemeen lid
Inge de Vries, Marketing & communicatie
Marian Dijkstra, Marketing & communicatie

Jaarrekening 2023Actueel beleidsplan

Contactgegevens

De Edwin Stichting
Carla de Vries
p/a Oasingaleane 28
8525 EN Langweer
+31 6 81 58 27 37
info@edwinstichting.nl

IBAN NL77 RABO 0124 7341 70
BIC RABONL2U
BTW NL800786920B01
KvK 41004073