Watersportdorp Langweer

Tussen Sneek en Joure ligt het pittoreske watersportdorp Langweer. Gelegen aan het meer de Langweerder Wielen heeft het een centrale ligging in het Friese merengebied. Ieder jaar meren er duizenden toeristen af in de sfeervolle haven in het centrum van het dorp. De hoofdstraat van Langweer met zijn oude lindebomen en beschermd dorpsgezicht heeft diverse gezellige terrassen en winkeltjes. In het oog springen de Nederlands Hervormde kerk, de voormalige secretarie en even buiten het dorp, de oude molen. Het bijzondere van Langweer is dat het voor iedereen toegankelijk is. Het dorp is drempelvrij en alle winkels en horecavoorzieningen zijn toegankelijk voor iemand in een rolstoel.

Elk seizoen is er wat te doen

Met name in het hoogseizoen vinden er vele evenementen plaats, zoals het jaarlijkse Skûtsjesilen, de braderie en het ringsteken. In en om Langweer zijn diverse geasfalteerde voet- en fietspaden, waardoor ook rolstoelgebruikers een wandeling kunnen maken langs het water en de weilanden.

Langweer is een goede uitvalsbasis voor een gezellig dagje naar bruisend Sneek, het gemoedelijke Joure, het pittoreske Sloten of het zomers vertier bij de sluis in Lemmer. Ook in de winter is dit watersportdorp meer dan de moeite waard. Geniet van de rust en weidsheid die de omgeving van Langweer je biedt.

Bekijk beschikbaarheid van het Edwinhuis

Leeuwarden Fryslân 2018

Fryslân; derde op de ‘Best in Europe’ lijst van Lonely Planet!

In 2018 was Leeuwarden Fryslan Culturele hoofdstad van Europa. En hebben we gemerkt! Zoals de Lonely Planet al heeft gezegd is Fryslân een bijzondere vakantiebestemming met een prachtige verborgen parels als de Friese natuur, de pittoreske oude dorpjes en de ’11 steden’, het Friese paard, het Waddengebied en zoveel meer! Ervaar hier de ‘down to earth lifestyle’.