Langweer

Tussen Sneek en Joure ligt Langweer (op de autoweg Lemmer-Joure, afslag Langweer en Sint Nicolaasga). Langweer heeft landelijke bekendheid. Ieder jaar opnieuw meren er weer duizenden toeristen af in de sfeervolle haven in het centrum van het dorp. De hoofdstraat van Langweer met zijn oude lindebomen en beschermd dorpsgezicht heeft diverse gezellige terrassen. In het oog springen de Nederlands Hervormde kerk, de voormalige secretarie en even buiten het dorp, de oude molen. Langweer is drempelvrij gemaakt en daarom geheel aangepast voor gehandicapten.

Met name in het hoogseizoen vinden er vele evenementen plaats, zoals het jaarlijkse Skûtsjesilen, de braderie en het ringsteken. Buiten het seizoen kan men genieten van de rust en de weidsheid van het landschap. In en om Langweer zijn diverse geasfalteerde voet- en fietspaden, waardoor ook rolstoelgebruikers een wandeling kunnen maken langs het water en de weilanden.

Langweer is een goede uitvalsbasis voor een gezellig dagje naar bruisend Sneek, het gemoedelijke Joure, het pittoreske Sloten of het zomers vertier bij de sluis in Lemmer.

Nieuwsbericht

04-06-2018
Beschikbaarheid 2018
24-07-2017
Financieel overzicht
Webdesign Dijkstra Automatisering